Gouddoppertje accepteert Bitcoin
Wat is Bitcoin?

We zullen er eerlijk over zijn: Bitcoin is ingewikkeld en het heeft voor ons ook een tijd geduurd voor we het echt begrepen. Nog steeds leren we nieuwe dingen. In dit artikel proberen we, ondanks de complexiteit, toch begrijpelijk uit te leggen wat Bitcoin is.

Het is allereerst belangrijk om onderscheid te maken tussen twee dingen: het Bitcoin-netwerk met de achterliggende techniek (Bitcoin) en het betaalmiddel (bitcoins). Verderop leggen we meer uit over de Bitcoin-techniek, maar we beperken ons eerst tot (het betalen met) bitcoins: dit zijn de digitale eenheden die over het netwerk worden verstuurd in transacties en een zekere waarde vertegenwoordigen.

Bitcoins kun je gebruiken om digitaal betalingen te verrichten zonder dat dit hoeft via een bank of andere centrale instelling. Je kunt het zien als een soort digitaal contant geld. Officieel wordt het in Nederland echter nog niet erkend als valuta.

Meer weten? Kijk op https://www.bitcoin.nl

N.B. Helaas is het nog niet mogelijk om met Bitcoin te betalen in een van onze fysieke, bent u hierin geïnteresseerd? Neem contact met ons op!